lördag 8 januari 2011
Pastasås med vårlök och peppar
Snabba och enkla pastasåser är perfekt fredagsmat tycker jag. Jag brukar ofta köpa dom här smaksatta créme fraicherna och göra pastasås av, men igår körde jag på smaksatt philadelphiaost. Smaken var vårlök och svartpeppar.
Pastasås med vårlök och peppar
2 vitlöksklyftor
ett gäng vårlökar
½ grön paprika
en bit rökt skinka
1 frp philadelphiaost, vårlök/svartpeppar
1 dl créme fraiche
½-1 dl vitt vin
flingsalt med örter
pepparmix
Finhacka vitlöken och fräs i olja tillsammans med skivad vårlök, hackad paprika och strimlad rökt skinka. Låt det fräsa ett par minuter. Tillsätt philadelphiaosten och créme fraiche. Smaka av med vitt vin, salt och pepparmix. Servera med pasta och strö över lite vårlök.
//Hanna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ja, snabba pastasåser är kanon! Pastasåsen ska inte ta längre tid att göra än vad det tar att koka pastan!
Det är alltid perfekt med nya smabba recept på pastasås! Mmmmm...
åh vilken god müsli, MUMS!
Bra tips där att använda färskost i pastasås, det måste bli krämigt och gott!
Skicka en kommentar