lördag 8 januari 2011

Pastasås med vårlök och peppar



Snabba och enkla pastasåser är perfekt fredagsmat tycker jag. Jag brukar ofta köpa dom här smaksatta créme fraicherna och göra pastasås av, men igår körde jag på smaksatt philadelphiaost. Smaken var vårlök och svartpeppar. 


Pastasås med vårlök och peppar
2 vitlöksklyftor
ett gäng vårlökar
½ grön paprika
en bit rökt skinka
1 frp philadelphiaost, vårlök/svartpeppar
1 dl créme fraiche
½-1 dl vitt vin
flingsalt med örter
pepparmix


Finhacka vitlöken och fräs i olja tillsammans med skivad vårlök, hackad paprika och strimlad rökt skinka. Låt det fräsa ett par minuter. Tillsätt philadelphiaosten och créme fraiche. Smaka av med vitt vin, salt och pepparmix. Servera med pasta och strö över lite vårlök. 


//Hanna

4 kommentarer:

Sofie sa...

Ja, snabba pastasåser är kanon! Pastasåsen ska inte ta längre tid att göra än vad det tar att koka pastan!

bakmammorna sa...

Det är alltid perfekt med nya smabba recept på pastasås! Mmmmm...

Sara sa...

åh vilken god müsli, MUMS!

Lina sa...

Bra tips där att använda färskost i pastasås, det måste bli krämigt och gott!