Pasta Carbonara är ju supergott! I dag testade jag en ny variant och gjorde den i gratängform.
Carbonaragratäng
4 port spagetti
3 scharlottenlökar
2 pkt bacon
3 äggulor
2,5 dl grädde
1,5 dl riven parmesan
salt, peppar
Koka pastan. Strimla och knaperstek baconet, låt det rinna av på hushålls papper. Skala och hacka löken. Blanda ihop allt i en form. Vispa ihop äggulor, parmesan och grädde. Smaka av med lite salt, nymalen svartpeppar och vitpeppar. Häll över pastan. Kör i ugnen 200 grader 15 minuter. Servera med sallad, parmersan och pepparkvarn!
Jag var riktigt sugen på bacon så jag körde på två paket bacon, men räcker nog med ett paket.
//Hanna
6 kommentarer:
Ja, och sen kan man ju ägna kvällen åt att känna hur blodkärlen täpps till av mättat fett.
Gott, gott
Anonym: Ja... det är förstås. Men det lät inte som en speciellt rolig kväll. :P
Växelhäxan: Mycket!!
inte ingefära i va? måste mena parmesan? /Anna
Anna: Hahaha, ja det är klart att det ska vara parmesan!! Undra vad jag tänkte på när jag skrev ner det. :P
Anna: Hahaha, ja det är klart att det ska vara parmesan!! Undra vad jag tänkte på när jag skrev ner det. :P
Skicka en kommentar