Jag har ju en förhoppning om att det ska bli mer hembakad bröd nu när vi har en ordentlig hushållsassistent. Än så länge ser det ju ljust ut!
Nyttiga solrosbullar
Nyttiga solrosbullar
50 g jäst
5 dl vatten (37 °C)
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk brödkrydda
0,5 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl grovt rågmjöl
4-5 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl special
5 dl vatten (37 °C)
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk brödkrydda
0,5 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl grovt rågmjöl
4-5 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl special
Smula jästen i bunke. Rör ut med vatten. Tillsätt salt, olja, anis, farinsocker, havregryn, solrosfrön, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i solrosfrön och havregryn, som blandats samman. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 till 12 minuter eller tills bröden fått färg.
Förutom att baka bröd så har jag haft tvättstugan ikväll. Ska bli skönt att krypa ner i en helt nybäddad säng, finns det något bättre?
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar