En annorlunda men god middag vart det idag... Köttbullar i currysås! Såsen smaksattes med ananasjuice och innehöll både morot och rotselleri, jättegott!
Köttbullar i currysås
400 g blandfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
salt, peppar
1 morot
100 g rotselleri
1 gul lök
olja
1-2 tsk curry
1 dl kalvbuljong
1 dl ananasjuice
2 dl grädde
salt, peppar
Skala och finriv löken. Blanda ihop färs, lök, ströbröd, vatten och ägg i en bunke och låt ströbrödet dra åt sig vätskan. Salta och peppra. Forma till små köttbullar och stek gyllenbruna. Skala rotsakerna och skiva tunt. Skala och hacka löken. Låt det fräsa i olja och curry i ett par minuter. Häll på buljong, juice och grädde och låt såsen koka samman 7-10 min. Salta och peppra. Lägg köttbullarna i såsen och värm upp. Servera med ris och sallad!
//Hanna
3 kommentarer:
Spännande med ananasjuice, det måste absolut provas nåndag. När jag gör currysås så brukar jag ha i äpplejuice, det blir en riktigt god smak av det.
Det här lät gott!
Helena: Gör det, det var gott! Jag har också bara kört men äppeljucie tidigare, det blir väldigt gott det också!
Mor-Mia: Ja det var det!
Skicka en kommentar