onsdag 1 september 2010

Carbonaragratäng

Pasta Carbonara är ju supergott! I dag testade jag en ny variant och gjorde den i gratängform.

Carbonaragratäng
4 port spagetti
3 scharlottenlökar
2 pkt bacon
3 äggulor
2,5 dl grädde
1,5 dl riven parmesan
salt, peppar

Koka pastan. Strimla och knaperstek baconet, låt det rinna av på hushålls papper. Skala och hacka löken. Blanda ihop allt i en form. Vispa ihop äggulor, parmesan och grädde. Smaka av med lite salt, nymalen svartpeppar och vitpeppar. Häll över pastan. Kör i ugnen 200 grader 15 minuter. Servera med sallad, parmersan och pepparkvarn!

Jag var riktigt sugen på bacon så jag körde på två paket bacon, men räcker nog med ett paket.

//Hanna

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, och sen kan man ju ägna kvällen åt att känna hur blodkärlen täpps till av mättat fett.

Växelhäxan från norrland sa...

Gott, gott

Hanna sa...

Anonym: Ja... det är förstås. Men det lät inte som en speciellt rolig kväll. :P

Växelhäxan: Mycket!!

Anonym sa...

inte ingefära i va? måste mena parmesan? /Anna

Hanna sa...

Anna: Hahaha, ja det är klart att det ska vara parmesan!! Undra vad jag tänkte på när jag skrev ner det. :P

Hanna sa...

Anna: Hahaha, ja det är klart att det ska vara parmesan!! Undra vad jag tänkte på när jag skrev ner det. :P