Tekakor
5 dl havregryn
1 liter lättmjölk
300 g smält margarin
3 dl strösocker
1 msk salt
2 pkt jäst
ca 1,5 kg mjöl (20 - 22 dl)
spar lite mjöl till utbaket.
Blanda havregryn med mjölken och låt stå över natten. Smält margarin och häll i havregryn-mjölkblandningen i kastrullen och värm till fingervarmt. Blanda det sen med socker samt jäst+salt (som man innan rört ihop i en kopp så det blir rinnande). Rör till sist ner mjölet. Degen ska bli lättarbetad och inte kladda. Kavla ut på en gång, inte för tunnt 0,5 cm ungefär. Ta ut cirklar med t.ex. ett glas. Nagga och låt jäsa i 2 timmar. Grädda på 225 - 250 grader ca 5 minuter tills de får en ljusbrun färg.
//Hanna
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar