söndag 25 april 2010

Grillad kyckling.

Så, då vart det snart slut på helgen! Har haft en mysig helg hemma hos mamma. For hem i fredags kväll och stannade tills i dag. I lördags var vi in på stan en sväng, sedan hann vi med en 5 km springtur innan vi grillade med Niklas och Sara. Idag vart det 1 mil springtur sedan for jag och busade med lill-lillebroren!

Grillad kyckling med bulgur och sweetchilisås
500g kyckling
ca 1½-2 dl kycklingbuljong
kycklingkrydda
2 vitlökskyftor

créme fraiche (inte lätt)
sweet chili

grov bulgur
grönsaksbuljong
balsamvinäger
1 röd lök
körsbärstomater
salt, peppar

Dela kycklingfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden och låt den marinera ett par timmar. Grilla. Blanda samman créme fraiche och ett par matskedar sweet chilisås, ställ in i kylen. Koka bulgur tilllsammans med en tärning grönsaksbuljong. När bulgurn är klar och fått svalna lite blanda i skivad lök halverade tomater och granatäpple. Skvätt i lite balsamvinäger, salta och peppra. Servera kycklingen med bulgur, sås och en grönsallad.

Just nu sitter jag och väntar på att riset ska bli färdigt. Idag blir det korvstroganoff... inte alls vad jag var sugen på men Joel tog fram en korvbit ur frysen i torsdags så det är bäst att vi äter upp den. Sedan blir det storhandling, tvättning och en film. Skönt med söndag!

//Hanna

2 kommentarer:

Systrarna Yster sa...

Tjingeling!
Lämnar ett fotavtryck här på din blogg! Härlig!
Trevlig Söndag!

Jenny, Matlust sa...

Åh, vad gott med grillad kyckling!