måndag 16 mars 2009

Fläskpannkaka med stekta äpplen.


Äntligen!! Idag fick vi äntligen till tjockpannkaka som det ska vara! Har ju testat två gånger tidigare men inte riktigt fått till det, men idag så! Hittade ett recept i Nya Annas mat, men jag la till bacon och rödlök. Så här gjorde vi:

Fläskpannkaka med bacon och rödlök
2 frp bacon
4 ägg
5 dl mjöl
1 l mjölk, gärna standard
3/4 tsk salt
1 rödlök

Strimla baconen och strö ut i en djup ungsplåt, ställ in i ugnen 225 grader tills baconen är knaprig. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Blanda i knappt 5 dl mjöl och vispa i ett par dl mjölk tills det blir en jämn smet. Salta och vispa sedan i resten av mjöken. Skiva löken och sprid ut över plåten, häll i smeten och tillaga i ugnen 225 grader ca 35 minuter.

Nu kanske ni funderar på varför jag har klyftpotatis till pannkakan!? Ja, man skulle faktiskt kunna tro att det är potatis, men det är äppelklyftor som jag stekt i matfett och strött över lite strösocker och malen ingefära. Såg ett recept på pannkaka på Arla.se som de serverade dessa äpplen till. Det vart mycket gott!

//Hanna

3 kommentarer:

Anonym sa...

ser jättegott ut. Vad duktig du är. Det är så kul när man får till det så där bra!

Anonym sa...

Oh, vad gott ! Roligt att ni fick till det :)
Hur var det att ha lök i ? Har som aldrig testat det ..

Hanna sa...

Leila: Ja, speciellt när det inte har gått så bra tidigare försök!

Carro: Var riktigt gott med lök i! Fast jag älskar lök till allt! =)