tisdag 12 oktober 2010

Schweizernötkaka


Två gånger har bakmammorna frestat mig med den här kakan. :) I fredags när det var min tur att ha med fredagsfika så passade jag på att göra den! Den var väldigt söt, men god! Här kommer receptet. 


Schweizernötkaka
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
1 dl grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.Ta ut kakan och låt den svalna något.

Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

//Hanna

5 kommentarer:

Coquina sa...

Mums vad den ser god ut, älskar schweizerchoklad =)

Växelhäxan från norrland sa...

Den va verkligen god den kakan, visst är det kul att vi inspirerar varandra..
Trevlig onsdag på dig

Hanna sa...

Coquina: Ja, visst är det gott!!

Växelhäxan: Jaa!! :D

Hallon & Blåbär sa...

Låter alldeles underbart ljuvlig =)

Bakspecialisten sa...

Ååh, schweizernötschoklad! :) Gud så gött!