Två gånger har bakmammorna frestat mig med den här kakan. :) I fredags när det var min tur att ha med fredagsfika så passade jag på att göra den! Den var väldigt söt, men god! Här kommer receptet.
Schweizernötkaka
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
1 dl grädde
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
//Hanna
5 kommentarer:
Mums vad den ser god ut, älskar schweizerchoklad =)
Den va verkligen god den kakan, visst är det kul att vi inspirerar varandra..
Trevlig onsdag på dig
Coquina: Ja, visst är det gott!!
Växelhäxan: Jaa!! :D
Låter alldeles underbart ljuvlig =)
Ååh, schweizernötschoklad! :) Gud så gött!
Skicka en kommentar