torsdag 7 oktober 2010

Pastasås med kassler


Oftast har jag redan middagen planerad i mitt huvud innan jag sätter i gång. Så var det inte riktigt idag... jag hade tagit fram kassler, tänkte mig pasta till och var sugen på syltlök. Så utifrån det vart det en pastasås. Jag gjorde ungefär så här.

Pastasås med kassler
1 bit kassler

1 röd lök

2 dl créme fraiche

1 dl matlagningsgrädde
majs
syltlök

1 msk kalvfond

2 msk senap

2 msk tomatpuré

soja

svart- och vitpeppar

salt


Strimla kasslern. Stek med skivad lök. Tillsätt grädde, créme fraiche, majs och syltlök. Rör i fond, senap och ketchup. Låt det puttra ett tag, smaka av med salt och peppar. 


Det vart gott, men det kändes som att det saknades någonting. Kunde dock inte komma på vad. Någon som har nån idé?

Näe, nu ska jag gå och baka. I morron är det min tur att ha med mig fika!
//Hanna

4 kommentarer:

MATBLOGGEN sa...

Ser smaskigt ut!! Jag gillar lättlagade pastasåser :)

Trevlig helg !

/ Jenny

Växelhäxan från norrland sa...

Såg gott ut, pastasås är ju så himla lindrigt och sen går det ju att ha i nästan vad som helst.
Trevlig helg

Fiona sa...

Kassler har jag faktiskt inte ätit på evigheter, men nu blev jag sugen!

Hanna sa...

Matbloggen: Det är perfekt ju!

Växelhäxan: Ja det gör ju det! Perfekt vid kylskåpsrensning.

Fiona: Ja, det är gott emellan åt!