fredag 15 oktober 2010

Annorlunda köttfärssås


Hade tagit fram ett paket av köttfärs men visste inte riktigt vad jag skulle göra med det så jag satt och surfade runt lite och såg ett recept på Arla på ett köttfärssås som innehöll rödbetor. Lät riktigt annorlunda och spännande och jag hade ju kvar rödbetor sedan middagen tidigare i veckan så det passade mig alldeles utmärkt. Gjorde om receptet en del och använde den gotländska kryddan Vår favoritkrydda. Den innehåller persilja, dragon, vitlök och chili. Så här gjorde jag. 


Köttfärssås med rödbetor
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 rödbetor
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvbuljong
tomatpuré
ca 1 msk Vår favoritkrydda
salt, peppar
fetaost


Bryn köttfärsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Tillsätt rivna rödbetor, krossade tomater, vatten och grädde. Smaksätt med tomatpuré, vår favoritkrydda och kalvbuljong. Låt det puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och smulad fetaost. 


Det vart riktigt gott! Jag trodde att Joel skulle rynka på näsan och fråga vad fasen jag hade gjort. Men det gjorde han inte, han tyckte det lät jättegott. Ja, han tyckte att det smakade gott också! 


//Hanna

3 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Ha ha ja man brukar ju inte få ändra för mycket på orginalreceptet föränn dom funderar vad man gjort.
Här så är det mina tonåringar som rynkar på näsan fast som din gubbe så brukar dom dock för det mesta ge det godkänt.
Önskar dig en trevlig dag

Helena Ljunggren sa...

Kul idé med rödbetor i! Det ser gott ut!

Sara sa...

Haha igår berättade Matilda (hon som vi var och åt middag hos) att hon hade kollat igenom hennes historik på datorn för hennes mamma från spanien hade varit hemma och varit inne på hennes dator för att leta recept. Då hade hon varit in på din blogg och hämtat recept;) Så nu har du en spanienläsare också!