tisdag 13 oktober 2009

Vinnare i Frukosttävlingen!!

Fy vad svårt det var att utse en vinnare... Har fått mycket inspiration av era bilder och frukostbjudningar. Men eftersom jag redan ikväll ska ställa mig och rosta egna solroskärnor så har jag utsett ÅSA till vinnare!!!

Åsa börjar alltid dagen med gröt och nu på senaste så har hon piffat till gröten genom att toppa den med solroskärnor som hon rostat tillsammans med honung och kanel. Bjuder hos sin man på frukostså skulle brickan bestå av gott te, äggröra med parmesanost, smoothie av färska bär och frukter, hembakat bröd med en god skinka på.



Här kommer de andra bidragen i tävlingen!

Ida - Frukosten består av fil, Special K alternativt müsli,skivad färsk frukt samt en kopp te till frukost. På bilden är det Special K och päron som syns. När folk sover över blir det ofta att dom lyxar till det genom att görascones (Leilas!), eller fixar andra lite lyxigare mackor. Plockar fram massor med pålägg, kaffe/te, juice och återigen färsk frukt.



.
Annette - Grov macka med grönsaker & naturell yoghurt med jordgubbar och linfrö) Hos Annette bjuds det alltid på lite "större" frukost på söndagar... Då blir det ofta bacon och ägg, mackor, grönsaker, ost, havregryns eller mannagrynsgröt och te/kaffe och Juice!




Anette - Gröt med sylt och mjölk... Avnjutes tillsammas med en god bok och levande ljus. Ska hon bjuda någon på frukost på sängen så blir det inte sambon för han gillar inte att äta i sängen. Det får bli barnen när de fyller år.... eller i alla fall när de var mindre och bodde hemma. Varm choklad med vispgrädde, mackor med grönsaker och ost. Fint dukat med trä-flaggan på brickan och presenter förstås.





Ingela - Översta bilden är en skål med Meze yoghurt, lite grädde, äpplen, kokos och kanel. Den undre med Keso, grädde och färska hallon... Ingela äter inte så mycket smörgås, men om hon ska bjuda på frukost så vill hon gärna ha något gott nybakat bröd - gärna med salami, brie, rödlök och tomat. Kokt ägg, eller varför inte äggröra med härliga grönsaker till.



Love har pannkakor med sylt på frukosttallriken och bjuder han mamma och pappa på frukost så blir det te, gröt, macka och bullar.



Mattias - En härlig tallrik med ost, korvar och grönsaker. När han bjuder på frukost så blir det bjuder på frukost på helgen vill han gärna bjuda på smoothie, mango, grape, kokt ägg, ost, lufttorkadskinka och surdegsbröd. Lite grönsaker också förstås och färskpressad juice.



Örjan- Tallrik med fil och müsli, en smörgås och ett äpple.

Hoppas att ni som jag har fått lite inspiration till både vardags- och helgfrukostar framöver!!
//Hanna

5 kommentarer:

Anette sa...

GRATTIS ÅSA!!

Sanna sa...

Vilken rolig tävling! synd jag missade den men stort Grattis till vinnaren :)
Bra tips med solroskärnorna.. ska jag omedelbart testa...

Åsa sa...

Jihoo!!!!!!

Vad roligt!!

Åsa sa...

Förresten - i söndags blev jag bjuden på en mazarinkaka med nougat hos syrran. Receptet hade hon tagit härifrån. :)

margit sa...

Va mycket gott du har på bilderna i din blogg! Man bli riltigt hungrig!!