Att vispa ihop en påse currysås medan man steker kyckling och kokar ris är ju himla smidigt. Men med tanke på att det ändå tar lite tid att koka riset så kan man göra currysåsen själv. Fick bara mörka kort idag, men det får duga. Gott vart det!! Receptet hittade jag på tasteline, efter några små ändringar vart det så här.
Kyckling i currysås
350 gram kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl långkornigt ris
Currysås
1 gul lök
1 äpple
rapsolja
1-1½ msk curry
1 st hönsbuljongtärning
2,5 dl Laga lätt
1 dl vatten
Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Häll i grädden och mixa såsen med mixerstav. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Nu blir det långpromenad, sedan fika i soffan till Desperate!
//Hanna
3 kommentarer:
åh vad gott!! :)
Såg riktigt gott ut
Filibabba och VÄxelhäxan: Det var mycket gott. Äpplena lyfte verkligen såsen!!
Skicka en kommentar