söndag 18 oktober 2009

Keema - Indisk färsgryta.

Idag vart det Indiskt till middag. Indiskt är ju som bekant en favorit hos mig! Maria skickade en länk till det här receptet som finns på tasteline för ett tag sedan och idag var det dags att testa det. Så här kommer receptet, kopierat rakt av.

Keema
2,5 msk smör
1 st gul lök
1 st tomat
400 gram köttfärs
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 krm cayennepeppar
1 msk ingefära, skalad och hackad
1 st röd spansk peppar
2 dl vatten
2 msk matlagningsyoghurt
100 gram frysta ärtor
10 st kardemummakärnor, stötta
4 st potatisar, skalade och delade i småbitar

Smält smöret i en stekpanna eller kastrull med lock. Skär löken i småbitar och bryn i smöret på medelvärme. Tillsätt hackad tomat, gurkmeja, garam masala, salt och cayennepeppar. Bryn under låg värme ca 5 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn med smör under lock ca 4-5 minuter. Tillsätt hackade ingefäran och spansk peppar. Tillsätt matlagningsyoghurt och vatten, därefter potatisen när allt har blandat sig. Låt småputtra cirka 10-15 minuter under lock. Tillsätt ärterna och koka ytterligare 10 minuter under lock. Kolla att det finns tillräckligt med sås i köttfärsen, annars tillsätt 1 - 2 dl vatten. Skala hela kardemmuman och stöt i en mortel. Häll i grytan och blanda. Koka ca 1 min under lock och ta bort från spisen och låt den svalna.

Till grytan åt vi ris, raita och naanbröd, mums!

//Hanna

1 kommentar:

Katarina L sa...

Riktigt gott vad det där! Måste definitivt göras om :)