måndag 15 juni 2009

Thaikycklingwok.

Idag gjorde vi en mycket god wok till middag. Hade ett recept från kokboken Maten från Thailand som inspiration för såsen, men jag saknade en del av ingredienserna så jag fick göra om den lite.

Thaikycklingwok
2 kycklingfiléer
2 morötter
1 gul lök
½ purjolök
1 röd paprika
1 näve haricot verts

1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk fisksås
1 msk kycklingfond
3 msk vatten
½ msk socker
sesamolja
chiliflingor

Blanda samman fisksås, fond, vatten, socker, chiliflingor och en skvätt sesamolja. Strimla kycklingen och purjolöken, tärna paprikan, slanta morötterna och klyfta löken. Hetta upp olja i en wokpanna, tillsätt finhackad vitlök. Rör runt lite innan du tillsätter kycklingen och morötterna. När kycklingen är färdig tillsätter du resten av grönsakerna och sås blandningen, fräs under omrörning i ett par minuter. Rör sist i nötterna och servera med nudlar.

Det blir ju inte så mycket utav såsblandningen, så det blir ingen såsig wok, däremot så ger det en mycket god smak till woken. Älskar sesamolja! Behövs inte många droppar för att piffa till en asiatiskrätt.

//Hanna

2 kommentarer:

bakmammorna sa...

det låter supergott- och ser mkt gott ut också! jag gillar inte när woken är för såsig så det låter perfekt :-)

Hanna sa...

Bakmammorna: Ja, jag föredrar också wokar som inte är så såsiga. Den här såsen gav mest smak!!