söndag 7 juni 2009

Järpar och tomatsås.

Dagens middag vart järpar med tomatsås, matvete och haricot verts. Jag började med att göra såsen, så fick den stå och puttra medan jag gjorde järparna.

Järpar och tomatsås
400g köttfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
1 ägg
1 paket bacon
havssalt med chili
nymald svartpeppar

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
½-1dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 tsk honung
en skvätt balsamvinäger
1 msk tomatpuré
gröna oliver, hackade
havsörtsalt
oregano

Biffarna:
Strimla och stek bacon. Blanda ägg och ströbröd tillsammans med bacon, salta och peppra. Forma till järpar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.

Såsen: Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs hackad lök och vitlök i oljan i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienserna, låt det puttra i minst tio min. Smaka av med salt och peppar.

//Hanna

Inga kommentarer: