måndag 22 juni 2009

Korvgryta.

Vilken helg det har varit!! Hade vädret varit lite bättre så hade den varit helt perfekt. Men solen tittade ju fram i går i alla fall och det låter som att det ska bli fint hela veckan. Kanske är sommaren äntligen här!? Dagens middag vart korvgryta, en annan gammal favorit.

Korvgryta
2l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
8-10 potatisar
1 bit falukorv
3 morötter
1 purjolök
havsörtsalt
peppar

Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och skär potatisen i större bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med morötter och korvbitar. Låt det koka ca 10 min tillsätt sedan strimlad purjolök. Koka tills potatisen och morötterna är färdiga. Smaka av med havsörtsalt och peppar.

Nu tänkte jag berätta lite kort om vår helg. på midsommar träffades vi ungefär 10 pers hemma hos Dennis och Gabriella för att grilla. Det grillades kött, kyckling, majs och halloumi- och grönsaksspett. Till det hade vi sallad, klyftpotatis, pepparsås, fetaoströra och mangochutneysås. Allting var suuupergott!!! Efter maten for vi till Hårkvallen där Inge Jorm spelade. Hade riktigt riktigt roligt!! På lördagen hann jag med besök hos både pappa och mamma och sedan for vi i väg till en kompis stuga för att grilla och basta och ha skoj! Nedan ser ni bild på en av grillarna sedan i fredags. Som tur var hade vi två!!

//Hanna



3 kommentarer:

Unknown sa...

Härlig blogg :-) Lär titta in fler ggr!

Emilies Skafferi sa...

Mycket på grillen var det där!

Hanna sa...

Brille: Vad kul! =)

Emelie: Jajjemen också hade vi ju en grill till!