Älggryta
400 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
syltlök
2 dl vatten
½ msk kalvfond
½ msk brynt lök fond
1 msk viltkrydda
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche
maizenaredning
soja
salt, peppar
Skär köttet i bitar. Fräs i smör så det får en stekyta tillsammans med grovt hackad lök och morotsbitar. Salta och peppra. Häll på vatten, fond och viltkrydda. Låt det puttra under lock en halv timme, 45 minuter. Kan ev. behövas hälla på lite mer vatten. Häll i grädde créme fraiche och syltlök. Skvätt i lite soja för färg. Låt det puttra ungefär en halvtimme till. Smaka av med salt, peppar och ev mer krydda eller fond.
//Hanna
3 kommentarer:
Så gott det låter, älg är ett gott viltkött.
Borgeby kryddgård har vi varit på väg att köra till flera gånger men vi har fortfarande inte kommit iväg. Kanske det blir en tur till våren...:)
Den såg smaskig ut..Borgeby brukar vi också beställa från, min favorit för tillfället är kryddan fem lökar, inte så dumt till grytor och färs..gott gott.
Håkan och Anki: Det tycker jag, dom har mycket goda kryddor!
Växelhäxan: Den har jag inte testat, det måste jag göra!
Skicka en kommentar