onsdag 22 september 2010

Sallad med groddar och rostade pumpafrön


Här är salladen som min grupp gjorde i söndags. Enligt Ayur-Veda bör måltiden inledas med desserten därför att det är den tyngsta smaken. Matsmältningen underlättas om man avslutar med en lättare smak t.ex. sallad.

Sallad med groddar
romansallad
groddar
½ gurka
sockerärtor
granatäpple
pumpakärnor
tamari, ca 1 msk
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Riv salladen i mindre bitar. Blanda samman med groddar, skivad gurka, sockerärtor och granatäppelkärnor. Rosta pumpakärnor, häll över sojasåsen. Låt de svalna lite och hacka lätt. Blanda i salladen, ringla över olivolja, salta och peppra.

//Hanna

1 kommentar:

MÅ Gott sa...

Ser nyttigt ut. :)

Det är alltså efterrätten först? Hm...

/Åsa