Här är salladen som min grupp gjorde i söndags. Enligt Ayur-Veda bör måltiden inledas med desserten därför att det är den tyngsta smaken. Matsmältningen underlättas om man avslutar med en lättare smak t.ex. sallad.
Sallad med groddar
romansallad
groddar
½ gurka
sockerärtor
granatäpple
pumpakärnor
tamari, ca 1 msk
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Riv salladen i mindre bitar. Blanda samman med groddar, skivad gurka, sockerärtor och granatäppelkärnor. Rosta pumpakärnor, häll över sojasåsen. Låt de svalna lite och hacka lätt. Blanda i salladen, ringla över olivolja, salta och peppra.
//Hanna
Sallad med groddar
romansallad
groddar
½ gurka
sockerärtor
granatäpple
pumpakärnor
tamari, ca 1 msk
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
Riv salladen i mindre bitar. Blanda samman med groddar, skivad gurka, sockerärtor och granatäppelkärnor. Rosta pumpakärnor, häll över sojasåsen. Låt de svalna lite och hacka lätt. Blanda i salladen, ringla över olivolja, salta och peppra.
//Hanna
1 kommentar:
Ser nyttigt ut. :)
Det är alltså efterrätten först? Hm...
/Åsa
Skicka en kommentar