fredag 10 september 2010

Lax med räkor

Mjukost är ingenting jag äter i vanliga fall, men jag såg ett recept med ungbakad lax och en sås med räkost i som jag tyckte lät spännande som jag var tvungen att testa. Och ja, precis som jag trodde, det var gott. Vi ändrade lite i receptet och så här vart det då.

Lax med räkor
4 laxfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
100g räkost, typ en halv tub
citronsaft, ca ½ citron
en kruka dill
salt och peppar
räkor

Salta och peppra filéerna och lägg i en ugnsform. Blanda grädde, dill och räkost i en kastrull och låt osten smälta. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen 200 grader ca 15 min. Skala räkor. Lägg upp laxen på tallriken, lägg på räkor och ös över sås. Servera med t.ex. bulgur, sallad och citronskivor.

//Hanna

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Spännande med mjukost i maten, ska vi minsann tänka på nästa gång vi vill lyxa till laxen!

Remsan sa...

Enkel och perfekt vardagsmat. Ser jättegott ut. Hm, ut och handla räkost då...

tina sa...

Sparar receptet, det här ser frestande gott ut. Tack för inspiration! :-)

Alma sa...

Hejsan!
Fin läsning och inspirerande blogg!
Kika gärna in på min om du har lust...
Ha en fin dag!
Kram

Växelhäxan från norrland sa...

Ja det är ju så gott med mjukost till fisk, ha ju faktiskt lax i frysen så det här receptet blir det på torsdag när gubben kommer hem igen..
Tack för tipset.

Hanna sa...

Håkan och Anki: Gör det! :)

Remsan: Det tycker jag! ;)

Tina: Det var riktigt gott!

Alma: Vad kul att du tycker det!!

Växelhäxan: Jag hade inte testat det tidigare, men kommer definitivt att göra det igen.