måndag 5 juli 2010

Tävling - Kelda


Jag älskar att grilla på sommaren. Allt är gott att grilla, burgare, lax, köttbitar korv!! Det jag brukar ha lite problem med är att komma på nya roliga tillbehör. Tillsammans med Kelda har jag nu en tävling där jag vill att ni tipsar om goda tillbehör till grillat, kan vara allt från en god sallad till en sås/röra eller potatis på annorlunda vis.

1:a pris 2 fina soppskålar
2-3:e pris Kelda tshirt/topp

Tävlingen avslutas den 9/7 18.00.
//Hanna

5 kommentarer:

monika sa...

När vi grillar så gör vi alltid olika foliepaket till. I dem är det lök med smör och timjan. Paprika med fetaost. Äpple med lite honung och ev. nötter. Det är så smidigt och gott.

vh
Monika
6048gustafsson@telia.com

mumsfillibaba sa...

Honungsmelon som man pressar massa citronsaft på och strimlar lite basilika över. Såååå gott som tillbehör till en grillad köttbit

Anonym sa...

Om ni gillar vitlök, så pressa en herrans massa vitlöksklyftor i en burk. Töm över mångder av matolja och rör om. Sätt på ett lock på bunken och ställ i kylen. Några dagar senare kan du använda oljan. Vi älskar att göra paprikabåtar. Oftast är grillen så full, så jag kör dom i ugnen istället. Men på grillen på en folie går jättebra om man har plats... Skär parikorna i 4delar och ta bort kärnorna. Pensla båda sidorna med oljan och rör sen om och lägg lite av vitlöksmojjan inne på botten av paprikabåten. Grilla tills paprikan mjuknar. I en del paprikor lägger jag fetost som får smälta ner. Jag brukar göra foliepaket. Lägg en klick smör i botten på folien. Varva tunt skivad potatis och lök. Salta och peppra med grovmalen svartpeppar. Lägg en klick smör överst, eller vitlöksoljan. Jag trär upp körsbärstomater på ett spett och grillar. Även zuccini och minimajs är supergott att grilla. Vi äter mera grillade grönsaker än vad vi äter kött... Det smakar gott med goda röror till. Turkisk yoghurt med olika smaker: pepparro, vitlök, solttorkade tomater, hackade oliver mm. Bara fantasin sätter gränserna. Jag laborerar hejvilt. Det brukar alltid bli gott enligt min make... :) Ha´re gött!

Jessica sa...

Grillade grönsaker är aldrig fel till grillat, själv älskar jag sparris, zucchini, paprika, champinjoner, tomater, majs,rödlök och vitlök. Vitlöksbröd är nog obligatoriskt =) till det ska man ha någon god sås/röra t.ex. tzatsiki. Jag är en bea människa så det får man inte glömma, helst ska det vara chili i den.

Mia sa...

Jag brukar göra världens godaste potatissallad till grillad mat. Man kokar bara vanlig färsk potatis, tillsätter creme fraiche, lite majonäs, hackar en saltgurka(en skiva), curry, vitlökspulver,paprika, valrfia örter och salt&peppar. Det passar till precis allt! Det kan säkert vara gott att ha äpple i med :)
kram