tisdag 20 juli 2010

Regnbåge med oväntat god sås

Nyfångad grillad fisk har som blivit en tradition på våra semestrar! I lördagskväll for grabbarna iväg och fiskade och kom hem med en regnbåge på strax under kilot. Vi tillagade den på vanligt vis, insaltad med färska örter och en klick margarin i mitten inlindad i folié på grillen. Till hade vi tänkt att ha den vanligt romsåsen men den lilla ICA handlarn grabbarna for förbi på vägen hem hade varken rom eller vanlig créme fraiche, däremot hade de smaksatta créme fraiche. Det vart en annorlunda men väldigt god sås till fisken (som förövrigt smakade gudomligt), så här gjorde vi den.

Oväntat god fisksås
2 dl créme fraiche vitlök

½ kruka gräslök

ca ½ citron

salt, peppar

Finhacka gräslöken och rör ner i créme fraichen. Pressa i citronsaft, smaka av med salt och peppar och låt den stå ett tag. Servera till fisk.

Det är Sara som har tagit kortet på fisken. Hon är riktigt bra på att fota!! :)

//Hanna

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag gillar vår tradition starkt=)

Växelhäxan från norrland sa...

Det såg hur gott ut som helst, fisk i folie mm.
Vi brukar dock ha lite otur när vi är och fiskar eller så har fisken tagit semester för vi brukar sällan och aldrig lyckas dra upp någon..
Men men vi ger inte upp..
Mvh

Hanna sa...

Sara: Ja, jag med! =)

Växelhäxan: Mmm, det är så otroligt gott. Dumt att ge upp ju, då får man ju absolut ingen fisk! =) Jag brukar inte heller ha någon tur i fiske, desto bättre går det för grabbarna.