torsdag 29 juli 2010

Köttfärsbiffar med oliver och soltorkade tomater

När jag beställde hem kryddor senaste så beställde jag en påse tzatziki. Det är lätt att göra tzatziki själv men jag tycker att det blir mycket godare med kryddmix, den innehåller även dill. Då smakar det precis som i Grekland när jag bodde där!! Till tzatzikin åt vi biffar, klyftpotatis och lite grönsaker. Biffarna gjorde jag så här.

Köttfärsbiffar med oliver och soltorkade tomater

500 g köttfärs

1 ägg

lite mindre än 1 tsk salt

nymalen svartpeppar

6-7 soltorkade tomater

en näve oliver

2 tsk timjan


Blanda ägg och köttfärs. Hacka oliver och soltorkade tomater och blanda i. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Forma till biffar och stek 3-4 minuter på vardera sida tills de är genomstekta.

Biffarna kändes rätt blöta när jag formade dom så jag funderade på om jag skulle strö i lite ströbröd också men jag orkade inte det och dom vart riktigt bra i alla fall!!

//Hanna

2 kommentarer:

Sofie sa...

Ska det vara dill i tzaziki?? Köpte färdig tzatziki på liten hink som vi hade ikväll. Helt ok!!

Hanna sa...

Dom hade det i Hanioti där jag bodde, likaså i kryddmixerna jag har testat. Har dock aldrig sett recept med dill, kan inte påminna mig att de hade det på Naxos när jag var där heller. Men det är gott!!