tisdag 8 juni 2010

Pestolax med citron

Ett laxrecept från tasteline fick det bli till middag idag. Jättegod bulgur med en touch av citron. Efter några få justeringar vart det så här.

Pestolax med citron
4 laxfiléer

1 citron

2 msk röd pesto

salt, peppar

parmesan


4 port bulgur

rivet skal av ½-1 citron
1 näve haricot verts

1 ask körsbärstomater


Sätt ugnen på 175 gra,der. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Riv skalet på citronen. Skär den sedan i skivor och täck botten lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär haricot verts i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, haricot verts och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Näe, nu ska jag se över min packning, sen bär det av till Skåne!
//Hanna

Inga kommentarer: