Goda järpar med ris, vitlökssås och sallad vart det till middag idag. Gott!! Järparna vart riktigt goda, tack vare knorrs fonder, för så mycket mer kryddade jag inte med. Vitlökssåsen gjorde jag enkelt med lätt créme fraiche, vitlök, salt och peppar. De goda järparna blandade jag ihop så här:
Järpar
400g köttfärs
½ dl havregryn
2/3 dl mjölk
1 ägg
1 msk kalvfond
½ msk brynt lök-fond
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
Smula havregrynen och häll över mjölken. Låt det svälla ett tag. Blanda samman alla ingredienser till järparna, forma och stek på medelvärme. Servera med ris och vitlökssås.
//Hanna
½ dl havregryn
2/3 dl mjölk
1 ägg
1 msk kalvfond
½ msk brynt lök-fond
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
Smula havregrynen och häll över mjölken. Låt det svälla ett tag. Blanda samman alla ingredienser till järparna, forma och stek på medelvärme. Servera med ris och vitlökssås.
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar