Panerade nötfärsbiffar
400 g nötfärs
150 g ströbröd
150 g finhackad lök
100 g finhackad bacon
1 ½ msk worcestershire sauce
1 ägg
2 msk mjölk
½ citron, saften
1 uns riven muskotnöt
Salt, Svartpeppar, malen
Paneringen:
Mjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
Salt, Peppar
Börja med att steka bacon och lök, inte för mycket, låt svalna. Blanda ner bacon och lök i nötfärsen. Därefter tillsätter man resten av ingredienserna. Låt vila i 10 minuter. Blanda riven parmesan med ströbröd, salta och peppra. Vispa äggen och lägg upp mjöl på en tallrik.Forma färsen till lagom stora bollar, platta till dem i handen så det blir biffar. Panera biffarna först i mjöl, därefter i vispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek de panerade biffarna i en blandning av olja och smör på svag medelvärme. Stek dem på båda sidorna till de fått en vacker gyllenbrun färg.
Kastiliansk potatis
½ potatis
1 finhackad lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 msk mjöl
5 msk olivolja
1-2 tsk paprikapulver
1 lagerblad
5 dl buljong
Salt, Peppar
Skala och skär potatisen i kuber ca 3x3 cm. Häll olivoljan i en gryta stek löken tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg. Tillsätt potatisen i grytan, rör om , låt dem steka med ett par minuter så att potatisen får lite färg. Se upp med att inte löken bränns. Strö paprikapulver på potatisen och rör om, fortsätt att röra om ett par minuter. Strö nu över mjölet, rör om hela tiden och häll på buljongen, lägg i lagerbladet, salta och peppra, smaka av.Sänk värmen den skall bara småkoka i ca 20-30 minuter, eller tills potatisen känns klara.
//Hanna
2 dl riven parmesanost
Salt, Peppar
Börja med att steka bacon och lök, inte för mycket, låt svalna. Blanda ner bacon och lök i nötfärsen. Därefter tillsätter man resten av ingredienserna. Låt vila i 10 minuter. Blanda riven parmesan med ströbröd, salta och peppra. Vispa äggen och lägg upp mjöl på en tallrik.Forma färsen till lagom stora bollar, platta till dem i handen så det blir biffar. Panera biffarna först i mjöl, därefter i vispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek de panerade biffarna i en blandning av olja och smör på svag medelvärme. Stek dem på båda sidorna till de fått en vacker gyllenbrun färg.
Kastiliansk potatis
½ potatis
1 finhackad lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 msk mjöl
5 msk olivolja
1-2 tsk paprikapulver
1 lagerblad
5 dl buljong
Salt, Peppar
Skala och skär potatisen i kuber ca 3x3 cm. Häll olivoljan i en gryta stek löken tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg. Tillsätt potatisen i grytan, rör om , låt dem steka med ett par minuter så att potatisen får lite färg. Se upp med att inte löken bränns. Strö paprikapulver på potatisen och rör om, fortsätt att röra om ett par minuter. Strö nu över mjölet, rör om hela tiden och häll på buljongen, lägg i lagerbladet, salta och peppra, smaka av.Sänk värmen den skall bara småkoka i ca 20-30 minuter, eller tills potatisen känns klara.
//Hanna
3 kommentarer:
Det här låter riktigt gott! :)
Panerade färsbiffar är verkligen en hit, så gott!
Kastiliansk potatis låter helt klart intressant =)
Emma: Det var det! :)
Hallon och blåbär: Visst är det det, riktigt gott!!
Skicka en kommentar