onsdag 5 maj 2010

Pastasås med chorizo och kalamataoliver

Dagens middag vart en pastasås med chorizo, mycket gott!

Pastasås med chorzio och kalamataoliver
3 st chorizokorvar
2 vitlökslyftor
½ purjolök
2 selleristjälkar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl matlagningsgrädde
majs
kalamataoliver
salt, peppar
cayennepeppar

Dela korven på längden och skär i slantar. Stek tillsammans med hackad vitlök, selleri och strimlad purjolök. Häll över tomater och grädde. Smaka av med tomatpuré, salt, peppar och lite cayennepeppar. Tillsätt majs och oliver och låt det puttra medan pastan kokar. Servera med grönsaker.

Är det någon mer än jag som funderar på varför chorizokorvarna paketeras tre och tre?
//Hanna

3 kommentarer:

Rebecca sa...

jag tror de är paketerade tre och tre för att räcka till 2 personer. Man brukar ju säga ca 150 g per person och varje korv väger 100 gram = förpackningen 300 gram. Dock har det aldrig fungerat hos oss...

Rebecca sa...

jag tror de är paketerade tre och tre för att räcka till 2 personer. Man brukar ju säga ca 150 g per person och varje korv väger 100 gram = förpackningen 300 gram. Dock har det aldrig fungerat hos oss...

Emma sa...

Ibland är det enklaste det godaste :)