Det följde med en receptbroschyr med fonderna från knorr som jag fick hem tidigare i veckan. Det är därifrån den här bbqsåsen kommer. Kycklingfiléerna stektes och kryddades med salt och peppar, potatisen skar jag i klyftor, kryddade med örtsalt och körde i ugnen 225 grader ca 25 min.
Het bbqsås
1 dl chilisås
½ dl syltad ingefära
½ dl soya (Japansk)
4 torkade aprikoser
6 katrinplommon
1 torkad chili
2 dl cola
½ msk Knorr FOND Kalv
1 msk Knorr FOND Brynt Lök
1 lime, delad
2 vitlöksklyftor
Blanda och koka upp alla ingredienser, låt koka i 35 minuter, späd ev med vatten. Ta bort lime och mixa till en slät sås. Sila för en slätare konsistens.
30-års kalaset var jätteskoj! Idag har jag stökat på lite här hemma och packat, ikväll bär det av ner till Skåne igen!
//Hanna
2 kommentarer:
Egentligen är jag inget fan av katrinplommon, men det låter gott här. Kan tänka mig att den hjälper till med konsistens och sötma.
Vad ambitiöst att göra egen BBQ sås ;-)
Skicka en kommentar