Har haft en supertrevlig helg och har hunnit med en massa och nu är det ganska skönt att vara hemma igen! Dagens middag vart laxspett med en matvetesallad. Laxen fick marinera i en sweetchilimarinad.
Sweetchilimarinerade laxspett
4 laxfiléer
½ dl sweetchilisås
1½ msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Skär laxen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en påse, lägg ner laxbitarna och ställ in i kylen ca en timme. Trär laxen på träspett som har legat i blöt och tillaga i ugnen ungefär 10 min, 200 grader.
Till laxen åt vi en matvete som jag blandat med paprika, majs, haricot verts, rödlök, zucchini och havsörtsalt.
//Hanna
3 kommentarer:
Shit! det lät grymt gott :D
Ooo, det där lät gott! Har aldrig testat att marinera lax i sweetchilisås, men det ska jag absolut prova!
Soya: =) Ja, det var väldigt gott!
Minna: Sweetchili är en favorit hemma hos oss så vi tyckte det var supergott!
Skicka en kommentar