Idag var det fisk som stod på menyn igen, vart en ny variant där den panerades i cornflakes!
Cornflakes panerad fisk
400g fast fisk, jag använde alaska pollock
1 ägg
mjöl
cornflakes
salt, citronpeppar
Blanda mjöl, salt och citronpeppar på ett fat. Skär fisken i mindre bitar, doppa i mjölet sedan ett ägg och sedan i krossad cornflakes. Stek på medelvärme i olja ca 3 min på varje sida, tills fisken är genomstekt.
Serverade med potatis, broccoli och en gräddfilssås med bostongurka, salt och citronpeppar. Det vart väldigt gott, fisken vart lite krispig. Lite stök och kladd var det dock. Hade delat potatisen innan jag kokade den för att dra ner på koktiden, hade inte behövts eftersom det tog en stund att göra färdigt fisken!
//Hanna
7 kommentarer:
Hej! Nu har jag missat så mycket hos dig under mina intensiva jobbdagar! Fisk är verkligen nåt som jag äter alltför sällan, men nu ska det bli ändring på det. Gåsäggen var ju himla coola oxå - undras var man kan få tag på det?! Nu vill jag inte missa mer smarrigt hos dig så från och med idag har du en ny prenumerant:-) Trevlig kväll!
muums det är verkligen gott med cornflakes panering! :P
JAg har provat cornflakespanering på kyckling men aldrig på fisk. Det verkar inte dumt alls- gott med ett nytt fiskrecept!
cornflakespanering måste jag testa, hade det i en paj häromdagen och det böev kanon...intressant. Måste undersökas näärmare helt klart!
har aldrig tänkt på att använda corn flakes på detdär sättet
såg gott ut det där...
Skogshuset: Vad kul! =)
Kardemummagumman: Ja visst är det.
Bakmammorna: Tack för tipset, ska testa det på kyckling också!
Leila bakar: Ja, jag rekommenderar det.
Cecilia: Nej ingenting jag hade tänkt på heller om jag inte sett receptet på nätet =)
Växelhäxan från Norrland: Det var mycket gott.
Skicka en kommentar