fredag 8 maj 2009

Lax med getost och basilikaquinoa.



Idag vart det lax till middag. Gjorde en variant med getosttäcke. Till det åt vi quinoa blandat med bla basilika och tomater. Så här gjorde vi:

Lax med getost och basilikaquinoa
2 laxfiléer
100g getost
1 dl créme fraiche
basilika
cayennepeppar
salt, peppar
2 port quinoa
olivolja
körsbärstomater
haricot verts
rödlök
basilika
salt, peppar

Mosa ihop osten med créme fraichen, tillsätt ca ½ msk bailika och krydda med salt, peppar och cayenne. Kör i ugnen 225 grader ca 20 min. Koka quinoa. Hetta upp olja i en kastrull, lägg i skivad rödlök, halverade körsbärstomater och haricotverts, fräs ett tag. Häll sedan över quinoan till sätt basilika och salt och peppar.

Om en timme ungefär skjutsar Joel ut mej till flygplatsen! Jag ska på möte i Stockholm på måndag och far ner redan ikväll för att spendera helgen med min underbara vän Jessica! Fasen vad skoj vi ska ha!!! =)

Trevlig helg gott folk!

//Hanna

6 kommentarer:

soya sa...

Det ser verkligen jättegott ut :)

Skogshuset sa...

Quinoa är ju jättegott! Har bara smakat den ljusa sorten men denhär röda verkar ju helläcker! Ha en superskön helg i storstan - är lite avis:-)

bakmammorna sa...

hahaha, det här är vad vi ska gör ikväll men den vanliga varianten med fetaost istället. måste pröva med getost också!

Jasmine / Unga Morsan sa...

Häftigt med getost på laxen, måste memorera det så ska jag prova det någon gång. :)

carolina sa...

mums! quinoan såg riktigt god ut =) och getost är min favvo!

Hanna sa...

Soya: Mmm, jag älskar getost!

Skoghuset: Jag har bara testat den rösa varianten ännu, men ska testa de andra också!

Bakmammorna: Fetaost är också en favorit! =)

Jasmine: Gör det!

Carolina: Visst är det gott!