torsdag 28 maj 2009

Kycklingwok med sötsur mango

Åh vilken god middag vi åt idag. Receptet hittade jag i Världens alla smaker, Kina. Ni vet dom här kokböckerna från Allt om mat!? Vi gjorde för två portioner bara, ingredienserna är detsamma men vi ändrade mängderna lite och tillagningssättet. Så här gjorde vi då.

Kycklingwok med sötsur mango
2 kycklingfiléer
rapsolja
chiliflingor
2 vitlöksklyftor
1 mango
1 röd lök
2 msk tomatpuré
2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl cashewnötter
salt

Hetta upp olja i en wokpanna, lägg i finhackad vitlök och chiliflingor. Tillsätta kyckling skuren i mindre bitar. Låt det steka 3-4 minuter. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tillsätt mangon och rödlöken och blanda i tomatpuré, socker och vitvinvinäger. Rör om och woka i ca 4 min, tills kycklingen är helt färdig. Vänd ner cashewnötterna och servera tillsammans med ris.

Jag och två jobbarkompisar har bestämt att vi ska ut och käka sallad i morron på lunchen... Det är lite så att jag ångrar mej när middagen var så otroligt god! =)

//Hanna

5 kommentarer:

soya sa...

Mmm.. Vad gott det ser ut! :)

Anonym sa...

Oj så gott alltså!

Växelhäxan från norrland sa...

Såg jättegott ut..
Trevlig helg

Jasmine / Unga Morsan sa...

Låter ljuvligt gott! Älskar mango!

Hanna sa...

Soya: Det var otroligt gott!!

Kryddburken: Mmm! =)

Växelhäxan: Det var det verkligen, rekommenderar receptet.

Jasmine: Ja, visst är det gott!!