
Grön linssallad med getost
2 dl gröna linser, gärna puylinser
200 g frysta haricots verts
200 g frysta sugar snaps
1 syrligt äpple, till exempel Granny Smith
1 rödlök
200 g getost
1 ask salladsmix (70 g)
½ tsk salt + 2 krm nymalen svartpeppar
Dressing:
2 msk flytande honung
½ msk vit balsamvinäger
eller äppelcidervinäger
½ dl rapsolja
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönor och sugar snaps i lättsaltat vatten 2 min. Dressing: Blanda alla ingredienser. Häll dressingen över de varma linserna och bönorna. Skölj och skiva äpple och lök. Skär getosten i bitar. Tillsätt äpple, lök, ost och sallad till linser och bönor. Salta och peppra.
I morgon blir det sovmorgon, promenad och brunch!! Åh vad skönt att vara ledig!
//Hanna
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönor och sugar snaps i lättsaltat vatten 2 min. Dressing: Blanda alla ingredienser. Häll dressingen över de varma linserna och bönorna. Skölj och skiva äpple och lök. Skär getosten i bitar. Tillsätt äpple, lök, ost och sallad till linser och bönor. Salta och peppra.
I morgon blir det sovmorgon, promenad och brunch!! Åh vad skönt att vara ledig!
//Hanna