Spaghetti Vesuvio
500g spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2x500g passerade tomater
salt, nymalen svartpeppar
250g mozzarella
50 g nyriven parmesan.
Koka upp pasta vattnet. Finhacka löken och krossa vitlöken. Fräs dem utan att de tar färg i olivoljan. Tillsätt de passerade tomaterna och låt koka ihop utan lock. Såsen ska tjockna och bli mörkare röd. Smaka av med salt och nymalen peppar. Skär mozzarellan i små tärningar. Koka pastan och häll av den. Blanda pastan tillsamman med den rivna parmesanen, tomatsåsen och mozzarella. Ät med ett gott bröd och en sallad!
Pastan vart riktigt god. Det var inte så många ingredienser och inte så mycket jobb. Jag gillar ju stark mat så jag toppade med sambal olek i vanlig ordning.
Ikväll har jag varit och tränat Forza, det har varit uppehåll ett tag så vi får väl se hur armarna känns i morron.
//Hanna