Ikväll lagade jag Crippe, och Jessica mat tillsammans hemma hos dom. Vi gick på stan tidigare i dag och funderade på vad vi ville äta. Jessica var sugen på fläskfilé och jag var sjukt sugen på soltorkade tomater. Så vi köpte fetaost, soltorkade tomater och fläskfilé. Resultatet vart fylld fläskfilé!
Fylld fläskfilé med soltorkade tomater och fetaost
1 fläskfilé
1 frp apetina
½ burk soltorkade tomater
salt, peppar.
Snitta filén nästan rakt igenom och banka ut den, salta och peppra. Hacka soltorkade tomater, blanda samman med mosad ost, häll i lite av oljan, salta och peppra. Bred ut röran över fläskfilén, rulla ihop, fäst ihop med tandpetare. Stek fläskfilén runt om ett par minuter. Tillaga sedan i ugnen 200 grader 20 minuter. Låt den gärna stå 10 min under folie innan du skär upp den.
Till fläskfilen käkade vi klyftpotatis med morötter och rödlök, och till det rödvinsås och en god sallad!
Maten var supergod och sällskapet om möjligt ännu bättre!!
//Hanna