
Yaza
2 stora kycklingfiléer
1 citron
1 finhackad vitlök
1 gul lök
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2-3 morötter
vatten
tabasco eller annan stark sås
tomatpuré
chilisås
salt, peppar
Skär kycklingen i ganska stora bitar. Låt den marinera i en timme i saften av en citron och en finhackad vitlök. Klyfta lökarna, finhacka vitlöken och skär morötterna i slantar. Låt allting fräsa i lite olja i en panna. Tillsätt kycklingen, häll över vatten så att det täcker allt. Droppa i tabasco, klicka i tomatpuré och chilisås, 3-4 msk sammanlagt. Låt allting koka på svag värme i en timme. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Till detta åt vi ris och råkostsallad.
Kycklingen var otroligt mör och god efter att ha legat i marina och sedan fått koka länge, mycket mycket gott! Nu ska jag slöa i soffan ett litet litet tag, sedan blir det träning!
//Hanna