tisdag 15 februari 2011

Fläskkotelett i ugn med sambal oelek


Middagen i lördags vart kotletter som tillagas i ugnen med en smarrig sås. Kotletterna blir väldigt möra eftersom de tillagas så länge. Det här en väldigt enkel rätt att göra, vispa ihop såsen, häll över kotletterna och in i ugnen.

Sambalkotletter

8 st fläskkotlett
4 dl grädde
2 dl crème fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek


Lägg fläskkotletterna i en ugnssäker form. Blanda grädde, soja och sambal oelek och häll över kotletterna. Stek i ugnen, 175°C, i 1½ timme.

//Hanna
 



4 kommentarer:

nathalie sa...

åh, min favvorätt!

I Nadja kök sa...

låter hur gott som helst

Madde sa...

Det här ska jag överraska karln min med ikväll!
Är det benfria kotletter eller?
Vad hade du för tillbehör till det? P-gratäng eller?

Jenny sa...

Detta ska jag prova! Precis likadant som jag brukar göra med kycklingfileer. Bloggade om den maträtten idag precis!