söndag 20 februari 2011

Fläskfilé med italienskt täcke



Man blir inte riktigt klok på vädret. Igår var det -20, om inte kallare, och idag var det bara ett par minusgrader... vilken tur att graderna inte varierar så på sommaren. Eftersom det var mildare idag så passade jag och mamma på att ta en tur på längdskidorna, 1 mil vart det. Det var jätteskönt men det känns i knäet nu. Efter längdturen vart det en dusch och lite soffhäng innan det var dags att laga middag. Dagens middag uppskattades av Joel som mm:ade flera gånger. 

Fläskfilé med italienskt täcke

1 fläskfilé
salt, peppar

sky av 3 dl vatten
1 dl créme fraiche
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 tsk soja
salt, pepparmix
50 g soltorkade tomater

½-1 mozzarellaboll
valnötter
basilika

Bryn fläskfilén tills den är nästan färdig, salta och peppra. Lägg undan filén. Vispa ur pannan med 3 dl vatten. Blanda ihop créme fraiche och mjöl, vispa ner i skyn. Smaka av med kalvfond, soja, salt och pepparmix.Skär mozzarellan och tomaterna i bitar. Skiva filén, lägg i en ugnssäker form, häll över lite av såsen. Strö över mozzarella, tomater, basilika och valnötter. Kör i 225 grader ca 10 min. Servera med klyftpotatis, haricot verts och sås. 


//Hanna

5 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Så länge det bara är soligt så är det ok med några minusgrader men kanske inte -20. Brrr...

Längdskidor låter härligt! Har sagt att jag ska köpa ett par till nästa år.

Italienskt täcke låter smaskens!!

P sa...

oj så gott det där verkade, har ju en bit fläskfile som väntar på mig i frysen ;)

Foodelicious.se sa...

Det där är ju precis min typ av mat:-)!

Li sa...

Denna rätt har vi ätit flera gånger hemma, en riktig helgfavorit. receptet är från Allt om Mat:s fredagskokbok om jag inte minns fel?
Hursom, GOTT :)

MÅ Gott sa...

Fläskfilé är ju ingen favorit, men med det täcket så skulle ajg inte tacka nej! (inte annars heller om jag blir bjuden...) :)

/Åsa