söndag 29 augusti 2010

Sconesfrukost med ingefärste

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, finns det något bättre än sconesfrukost!!? Till dagens havrescones hade vi ost, apelsincurd och en hallon- och melonmarmelad som mamma gjort. Mmmm! Till scones måste man såklart dricka te. I ett försök att skrämma iväg förkylningen som verkar vara på ingång så gjorde jag i ordning te på färsk ingefära.

Ingefärste med citron
Kokande vatten
Ingefära
Honung
Ett par skivor citron

Skala och skiva en liten bit ingefära, tvätta och skär ett par skivor citron. Lägg i botten på en kopp, häll över kokande vatten. Smaka av med honung.

Man kan välja andra smaksättningar än citron också, t.ex. ett par stora bitar citrongräs, några blad mynta eller en bit kanelstång och ett par hela kardemummapungar.

//Hanna


2 kommentarer:

Ulrica sa...

Håller med dig scones är ljuvligt till frukost! Till och med min sambo har lärt sig det och väcker mig till helgen ibland med nybakta scones!

Hanna sa...

Det är det! Förstår inte varför vi inte gör det oftare, det är ju så enkelt!