 Jag har ju inte bloggat om lördagens middag! Det är lite mycket nuförtiden med jobb och plugg och allt så det ligger inte riktigt som prio ett, fast jag ska se till att bli bättre! I lördags körde vi en italiensk 2-rätters. Till förrätt den här apelsinsalladen och till huvudrätt vart det carbonara, så enkelt och så gott! Receptet på salladen kommer från Bar Italia.
Jag har ju inte bloggat om lördagens middag! Det är lite mycket nuförtiden med jobb och plugg och allt så det ligger inte riktigt som prio ett, fast jag ska se till att bli bättre! I lördags körde vi en italiensk 2-rätters. Till förrätt den här apelsinsalladen och till huvudrätt vart det carbonara, så enkelt och så gott! Receptet på salladen kommer från Bar Italia.Insalata d'arancia a finocchio
2-3 saftiga apelsiner eller blodapelsiner
1 fänkål
1 rödlök
salt, svart peppar
kalamataoliver
olivolja
Skölj apelsinerna och skär av skalet. Skär först av topp och botten så att fruktköttet syns. Skär sedan uppifrån och ner så långt in att det tunna skinnet runt fruktköttet skärs bort. Skala hela apelsinen på detta sätt. Se till att inget tunt skinn eller något vitt finns kvar. Skiva sedan apelsinerna tvärs över, 3-5 cm tjocka. Skär bort stjälkar på fänkål och eventuella missfärgningar. Dela på längden och skär tunna skivor på tvären. Skiva rödlöken tunt. Arrangera apelsiner, rödlök och fänkål på tallrikar. Salta och mal över svartpeppar. Lägg på några oliver och ringla över olja.
//Hanna
 
1 kommentar:
haha. ja det gick inte att h¨lla fingrarna borta från bloggen:d Hoppas ni får det bra i helgen!
Skicka en kommentar