
Höstgryta
1 kg älgkött, grytbitar
2-3 msk vetemjöl
1 l köttbuljong
1 sk rödvinsvinäger
2 lagerblad
2 timjankvistar
2 selleristjälkar
4 grovhackade morötter
350g pärllök
Hetta upp matfett i en stekpanna. Vänd grytbitarna i mjölet och stek sedan. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsgryta. Vispa ur stekpannan med buljongen och häll över köttet, blanda i lagerblad, rödvinsvinäger och timjan. Hacka selleri och morötter och lägg ner i grytan tillsammans med lök. Låt stå i ugnen 175grader ca en timme. Skala potatisar och tillsätt i grytan. Låt stå i ugnen 1 timme till.
I receptet skulle man alltså ha potatisen i grytan, jag valde att servera dom bredvid.
Ikväll ska jag iväg på Bodypump... var ett tag sedan jag var i väg på det, har blivit spinning eller löpning på måndagar. Gissar på en ordentlig träningsvärk i morron!
//Hanna
4 kommentarer:
Det är så gott med grytor, speciellt nu i denna mörka årstid
Nadja: Ja visst är det! Grytor och soppor!!
Mm, långkok eller stek på älg! Det är så gott!
Emma: Visst är det!! =)
Skicka en kommentar