
Satt och bläddrade i senaste Laga lätt igår kväll och såg det här receptet, passade perfekt till lunch idag då jag hade allt hemma!! Ja utom osten, men det var gott i alla fall. Jag halverade receptet, men så här gör man för fyra.
Bön- och tomatpasta med citron
1 citron
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
½ tsk salt
1-2 krm nymald svartpeppar
1 burk stora vita bönor
2 askar körsbärstomater
280g pasta, t.ex. tagliatelle
30g flagad granada padano-ost
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Plocka och finstrimla persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål. Häll av och skölj bönorna. Skär tomaterna i bitar. Tillsätt bönorna och tomater till marinaden. Koka pastan enl anvisningar. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt de marinerade bönorna och tomaterna, värm ca 1 min under omrörning. Strö över osten och servera.
//Hanna
2 kommentarer:
Det ser gott ut. Blir sugen på att göra något liknande till middag nu!
Emma: Ja, det var väldigt gott!!
Skicka en kommentar