måndag 22 oktober 2007

Holidayclub.

Hallå där!
Jag måste ta och skärpa mej på att skriva, nu var det längesedan...

I helgen var jag i väg med mamma och 6 fjälbrudar till upp till Åre. Vi for upp på söndag morgon med 8-tåget. Tar lite över en timme att fara upp så vi var framme straxt efter nio. Packade in bagaget på hotellet och gick runt och kikade i Åre. Käkade lunch på Åre bageri, dagens var tortellini med olika sallader och nybakat bröd!! Sedan gick vi tillbaka till hotellet och gick in på äventyrsbadet och Saunaworld. Där finns 6 olika bastutyper.

  • En vanlig bastu med en temperatur på 80grader, alldeles mörkt var det där inne.
  • En ljusterapibastu där det spelades avslappnande musik och lamporna skiftade i olika sköna färger.
  • En isbastu, det var mer ett rum med snötäckt golv och 15 minusgrader.
  • En ångbastu
  • En traditionell finsk bastu, typ50-60 grader var det där inne.
  • En bastu av romersk stil med stenbänkar, sedan var det någon anordning i mitten som skulle hälla på vatten var 15:onde minut, men den verkade inte fungera.

Självklart testade vi alla de olika bastusarna och hann även med att doppa sej i en isvak, simma i poolen utomhus och åka en störtskön (fast lite läskig) vattenrutchbana. Vi skulle beställa behandlingar också, men vi var lite sent ute så vi hade med oss hårkur och scrub och ansiktsmask och körde en egen kroppsbehandling!

På kvällen gick vi ut och åt, hamnade på ett ställe som hette Broken. Först var vi 5st som delade på en förrätt, ens stor bricka bars ut och på den låg det, nachos med olika dipper, broken wings, quesadillas, potato skins och vitlöksbröd. Väldigt gott, tyvärr kändes allt så flottigt och man fick inga tallrikar. Är man fem stycken som ska dela på den vill man ju kunna lägga upp på en tallrik. Till huvudrätt valde dom flesta biff med pommes frites, men jag tog pasta med pesto, pinjenötter, parmesana, kyckling och fetaost. Riktigt riktigt gott, väldigt lätt rätt att återskapa kan jag tänka mej.



Ni får ursäkta kvaliten på korten. hade bara min mobil med mej och som ni ser är inte kameran den bästa. Efter middagen gick vill till hotellet och spelade bowling och efter det tog vi en sväng ute i Åre t.ex på Countryclub. Sedan var det sängen och väntan på hotellfrukosten som gällde!! (frukosten var bättre i umeå dock) Även detta en jättelyckad helg!!

//Hanna

Inga kommentarer: