torsdag 2 december 2010

Rotsaksgratäng



Rotsaker idag också, det är ju så gott! :) Idag vart det i form av en gratäng som jag smaksatte med persillade. Det tar lite tid i ugnen, men det är helt klart värt det... och under tiden kan man ju göra annat. 


Rotsaksgratäng
3 st morötter
1 liten kålrot, ca 200g. 
en bit rotselleri, ca 250g
1 purjolök
3 dl grädde
1 dl mjölk
riven ost
salt, peppar
persillade


Skiva grönsakerna tunt. Blanda i en smörjd ugnssäker form. Blanda grädde och mjölk. Smaka av med salt, peppar och persillade, kanske 1-2 msk. Häll över rotsakerna, strö över riven ost och tillaga i ugnen tills rotsakerna är mjuka, ca 45 min. 


//Hanna

2 kommentarer:

anna sa...

åh det e gott med rotfruktsgratäng, tyvärr tycker inte resten av familjen om det

Hanna sa...

Nej, vad trist. Det som är så gott!