lördag 4 december 2010

Ädelostlax



Vi köpte ädelost på tub häromkvällen eftersom det är så gott till pepparkakor. Jag var sedan sugen på att använda den till middag. Jag kom att tänka på den här kycklinggrytan men var sugen på lax så därför fick det bli lax i ugnen i en ädelostsås toppat med bacon. Det vart jättegott! Receptet är för två personer. 


Bacontoppad ädelostlax
2 laxfiléer

2,5 dl matlagningsgrädde
½ tub ädelost
salt, peppar
1 pkt bacon


Strimla baconen och stek. Låt det rinna av på ett papper. Salta och peppra laxfiléerna, lägg i en ugnssäker form. Blanda ihop grädde och ädelosten, häll över filéerna, toppa med bacon. Kör i ugnen 225 grader 15-20 min. 


Servera laxen med pressad potatis och sallad. 


//Hanna

Inga kommentarer: