måndag 20 december 2010
Griljerad skinka
Julpysslet har kommit igång så smått här hemma... och tur är väl det, det är inte många dagar till julafton nu! Ikväll ska vi baka lite julgodis och häromdagen griljerade vi en liten julskinka. Vi är ju bara två så det fick bli den minsta jag hittade. Har inte griljerat någon innan, så detta vart första gången. Körde på en klassisk griljering.
Griljerad julskinka
1 äggula
1 msk socker (valfritt om du har en söt senap)
2 msk senap, valfri sort
1 dl ströbröd
Sätt ugnen på 220 grader. Skär bort det mesta av svålen (om du inte gillar den) och lite av undersidan så att skinkan står plant. Sätt den i en smord långpanna eller folie.Vispa ihop ägget med senapen samt socker i ett glas och bred på över hela skinkan. Strö över ströbrödet. Sätt in i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills ovansidan av skinkan fått en ljusbrun färg.
//Hanna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar