Idag vart det en kycklinggryta från alltommat.se till middag. I originalreceptet skulle man använda kycklinglår och låta det puttra i 20 min. Vi körde på filéer och lät det bara puttra ett par minuter.
Masaladoftanden kycklinggryta
400 g kycklingfilé
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
1 msk masala
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 tomat
3 dl babyspenat
2 msk strimlad persilja
limeskivor
Skär filéerna i mindre bitar. Fräs i olja, salta och peppra. Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter tills kycklingen är färdig. Rör om då och då. Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under 5 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt. Garnera med persilja och lime. Servera med ris.
//Hanna
2 kommentarer:
Låter jättegott. Masala har jag inte testat. Är det en färdig kryddblandning?
Remsan: Jajjemen, finns att köpa som kryddblandning men det finns flera recept på egen blandning också!
Skicka en kommentar