
Thaikycklingwok
2 kycklingfiléer
2 morötter
1 gul lök
½ purjolök
1 röd paprika
1 näve haricot verts
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk fisksås
1 msk kycklingfond
3 msk vatten
½ msk socker
sesamolja
chiliflingor
Blanda samman fisksås, fond, vatten, socker, chiliflingor och en skvätt sesamolja. Strimla kycklingen och purjolöken, tärna paprikan, slanta morötterna och klyfta löken. Hetta upp olja i en wokpanna, tillsätt finhackad vitlök. Rör runt lite innan du tillsätter kycklingen och morötterna. När kycklingen är färdig tillsätter du resten av grönsakerna och sås blandningen, fräs under omrörning i ett par minuter. Rör sist i nötterna och servera med nudlar.
Det blir ju inte så mycket utav såsblandningen, så det blir ingen såsig wok, däremot så ger det en mycket god smak till woken. Älskar sesamolja! Behövs inte många droppar för att piffa till en asiatiskrätt.
//Hanna
2 kommentarer:
det låter supergott- och ser mkt gott ut också! jag gillar inte när woken är för såsig så det låter perfekt :-)
Bakmammorna: Ja, jag föredrar också wokar som inte är så såsiga. Den här såsen gav mest smak!!
Skicka en kommentar