
Järpar och tomatsås
400g köttfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
1 ägg
1 paket bacon
havssalt med chili
nymald svartpeppar
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
½-1dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 tsk honung
en skvätt balsamvinäger
1 msk tomatpuré
gröna oliver, hackade
havsörtsalt
oregano
Biffarna:
Strimla och stek bacon. Blanda ägg och ströbröd tillsammans med bacon, salta och peppra. Forma till järpar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.
Såsen: Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs hackad lök och vitlök i oljan i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienserna, låt det puttra i minst tio min. Smaka av med salt och peppar.
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar